Avontuur op JFK 1.0

Non flamable gas
Non flamable gas

Reizen geeft altijd meerdere dimensies avontuur. Je verwacht dat wanneer je een oceaan over gaat steken storm of lange windstiltes de omstandigheden zijn waar je later of zal vertellen. Die zullen vast nog wel komen, maar! Onderschat nooit het vermogen van Amerikanen om regels te volgen! Avonturen op JFK 1.0

Bij het inschecken, ben ik zo ontzettend slim geweest om aan te klikken dat ik “dangerous goods” bij me heb. Ik praat hier over 2 CO2 cylinders van 38 Gram, met een sticker “non flamable gas” er op. I’ll freeze that plane to the ground!

Vraag assistentie flikkerde mijn scherm. Keurig geholpen, i’m sorry i cant say this is ok, step in Line 9 please. Tuurlijk, doe ik, thank you mam, have a nice day. De rij ging nog best vlot, en ik kwam bij mevrouw nummer 2: A no this is not my athority, you have to step back in the line. Sure love, i will thank you for your time. Mevrouw 3 een pittige latina wilde de cylinder graag zien. Nee dat mag niet. Euhm, jawel dat mag wel, het hele vliegtuig ligt er vol mee, onder je stoel ligt precies dat ding. Ja maar het kan exploderen. Nee dat kan niet, ik heb hem los. Zie het als een kogel en een geweer. Een losse kogel doet echt helemaal niets! Het woord kogel had ik ook beter niet kunnen gebruiken. Are you carying any bullits?! Je zag alle alarmbellen afgaan in haar hoofd. No no no! I’m not! This is just an example. You cant take it with you. But mam, i have to cross an ocean and without this capsule, if i fall into the water my life jacket won’t inflate and i will drown! (plan B: time to add some drama)

IMG_0002
veilig in zn doosje

I have to talk to my supervisor about this. Wait here. De rij achter mij begint inmiddels vervaarlijke vormen aan te nemen, en na een kwartier besluit ik dan maar op mijn tas te gaan zitten en mensen te observeren. Naast mij hoor ik” Hi how are you today?! DAT is natuurlijk de manier om amerikanen aan te spreken. Bij de volgende ga ik dat eens proberen. Na een half uur is de (zeer vasthoudende) dame terug. Nee het mag niet mee, je mag het proberen in je handbagage mee te nemen.

Dit mag niet mee in de handbage maar moet in de ruimbage! Weet je, loop maar mee naar mijn supervisor. Weer een tijdje wachten en er komt een echte amerikaanse man aan lopen, die er uitziet als een supervisor. Ik breng direct de net geleerde IMG_0005beleefdheidsvormen in praktijk, en begroet hem met een hartelijke “ Hey How are you” I am so sorry for the inconvinience, en geef hem een hartelijke stevige hand. (we zitten nog op plan B met add drama) Verhaal nog een keer uitgelegd, maar mijn CO2 cylinders mogen niet mee. Neem ze maar mee in je handbage. Mijn tassen worden ondertussen ingechecked en verdwijnen uit zicht, mij met mijn handbage en 2 CO2 cylinders achterlatend. I’m very sorry Sir but it is not allowed in your handbagage. Nog een keer verteld dat ik zal verdrinken zonder deze cylinders, en jawel! Ik mag met het hoofd van de beveiligingscheck op handbage praten of het mee mag.

De zojuist geleerde beleefdheidsvormen weer in acht genomen. No this is not allowed. I know! But it is the same as deodarant, even far less dangerous and you are allowed to have these items in your check in luggage. Oh yes of course, but you should alway’s check these in. Why would you wanna have these in your carry luggage. Well sir, because i could not check these in. So i can have these?! Yes off course, but you have to check them in… I would love to!

IMG_0010
In Bermuda! Yes!

Ondertussen waren mijn tassen natuurlijk allang weg. Maar! De supervisor had daar wel een oplossing voor. Een apart doosje met proppen papier om dit uiterst gevaarlijke materiaal te vervoeren. Nu zat het doosje niet helemaal vol met papier dus om er zeker van te zijn dat het nu goed was, trok de supervisor nog wat A4tjes uit de printer achter hem. Uiteindelijk een super service van America Airlines!

Zo kwam het dus dat er op de band in Bermuda een speciaal pakketje voor mij lag!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *