Road Trip!

Oooh! jij bent zo iemand die altijd op tijd is, ik had gehoopt dat jij iemand bent die altijd te laat is! 2 Minuten, echt waar! Dan ben ik beneden.  Sally is een van mijn top zeil maatjes die vandaag geheel vrijwillig mee op road trip gaat! Het is 3 voor 9, en ik sta bij haar voor de deur.  Mijn planning: 8 uur bij de supermarkt, broodjes en drinken (en koekjes) halen en dan direct doorrrr, was al in het water gevallen doordat ik mij geheel verloor in de honderden Airbnb mogelijkheden.. Oeps….  Ik ben dus niet iemand die altijd op tijd is, ik ben iemand die daar een uur voor de planning heeft en dan 3 min te vroeg is, maar! Het is echt supertof om per ongeluk een keer gezien te worden als iemand die altijd op tijd is!

IMG_9912
Onderweg niet alleen hagel, maar ook natte sneeuw

Netto resultaat was wel dat we nu gezamenlijk eerst langs de supermarkt,de bakker en de benzinepomp zijn geweest. Maar ach das toch het idee achter een road trip.  Uiteindelijk kwart voor tien draaien we de ring op (ja lieve vriendjes, Rotterdam heeft ook een ring) Het is overigens in Nederland zelden dat je opeens in je navigatie ziet dat je meer dan 50km op een weg moetIMG_9911 blijven. Dit is overigens in het tempo waarin mijn auto zich senang voelt nét geen uur, waardoor we (uiteraard) exact in de lunchpauze aankwamen.

 

 

IMG_9914We kunnen half twee weer terecht dus we hebben nog een dik uur, en wij zijn vandaag ook toeristen hebben we besloten. Je pas echt toerist wanneer je een pannenkoek of uitsmijter hebt gegeten in een horeca gelegenheid met plastic bloemetjes op tafel, uitzicht op de haven en geruite gordijntjes.  De Vrouwe van Stavoren leent zich buitengewoon voor deze omschrijving en met mengeling van ondeugd en een snufje schaamte voor de randstedelijke arrogantie  vinden we een plekje aan het raam.  Op de foto is te zien dat Sally zich uitermate vermaakt, ze houd haar buik vast van het lachen lijkt het wel. Of zou het de honger zijn? Die was na de reusachtige pannenkoek met 3 (!) kuipjes stroop in ieder geval voorbij en springerig en gapend van de suiker rijden we naar de Tuigerij

 

 

IMG_9917
Auke is een absolute topper! www.jachtuigerij.nl wat een top service!

Gisteren heb ik Luc een overzicht gestuurd van zijn Furler in onderdelen, en daar de partnumbers bij, dus ik had de nummers van de onderdelen die nodig zijn. DACHT ik! Vanmorgen in de uiteindelijke haast dus mooi dat detail op tafel laten liggen. Stresss! Maar, ik stress niet, ik maak echt van ongeveer alles foto’s, en dat was vandaag wederom mijn redding.  Letterlijk onderdelen van de trommel geschroefd om alle onderdelen te hebben. Echt nogmaals, wat een top service!  Aangezien de averij aan de mast is ontstaan door het los raken van popnagels, en op tropische eilanden alles als het er al is, schreeuwend duur is, direct geïnvesteerd in 3 maten popnagels in voldoende mate.  Het zijn de kosten niet uiteindelijk, en je wil niet je andere zaling kwijtraken midden op de oceaan. Geen idee of ze nodig zijn, maar better safe than sorry.

Thuisgekomen via de Aldi (kaas buiten de koelkast houtbaar en noten) en de Drogist (zonnebrand)eindelijk een hotel geboekt voor NYC, als morgen alles opeens dicht is in Rotterdam, kan ik de rest van wat ik denk nodig te hebben daar in ieder geval kopen. Alleen de bagage is nog een klein detail. Maar! De cavalerie is morgen weliswaar vermoedelijk brak, dat betekend niet dat er niet aan nog een paar touwtjes getrokken kan worden!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *