Vandaag is het RRrrrrollend Jirja.

Eigenlijk zou ik vandaag mijn neus laten zien bij Gastvrij Rotterdam. Echter, ik durf niet. Ik durf niet op mn wielen horeca vrienden/bekenden onder ogen te komen. Ik ben bang voor de schrikreacties die ik krijg van de al die mensen die ik nooit meer heb gezien nadat ik mij uiteindelijk ziek melde. Ik ben bang dat aan mijn ex-werkgever word verteld dat ik mij super aanstellerig op wielen heb laten zien. Ik ben bang dat mij op wielen vertonen als statement word gezien. Ik weet overigens niet goed van wat.

Ik ben bang dat mensen medelijden met mij hebben. Bang dat mensen mij niet (meer) voor vol aanzien. Heel bang dat mensen snel de andere kant opkijken en doen of ze mij niet zien of niet herkennen. Ik ben ook bang voor mijzelf. Omdat ik word geconfronteerd met wat was. Met al het lekkers en meestal toffe mensen, waar ik niet meer bij hoor. Een gastvrije geniet omgeving met een eindeloze nieuwsgierigheid naar smaken. Het is mijn leven niet meer. Ik kan het fysiek niet meer.

Maar dan kan je toch nog steeds consumeren? Nou das financieel een beetje een dingetje gezien ik dat andere niet meer kan en ik daar mijn geld mee verdiende. Maar stel nou dat dat geen dingetje zou zijn. Je kan jezelf wel uit de horeca halen. Maar de horeca niet uit jou. Ik ben veel liever aan het helpen dan dat ik word bedient. Ik lever liever een bijdrage dan dat ik “slechts” consumeer. Uiteraard kan ik prima genieten van goed eten elders. Maar toch. Nu ik zelf geen onderdeel meer kan zijn van het proces is de sjeu er wat af. Ik ben geen incrowd meer. Ik ben een paria geworden. Of, zo voelt het. Gefaald op wielen.

Het gekke is. Ik ben dolblij met mijn wielen. Ik kan veel meer dan ik kon dankzij mijn wielen. Maar er in gezien worden in een voormalige werk omgeving. Dat durf ik vermoedelijk pas wanneer echt iedereen mij is vergeten. Of wanneer ik “gewoon”een paar uur door Ahoy kan lopen. En laat ik eerlijk zijn. Er zijn dagen dat dat met wat zitten tussendoor wel weer gaat. Alleen. Vandaag is niet zo’n dag. Vandaag is het RRrrrrollend Jirja.