Schetsontwerp presentatie

Enthousiast, mild gespannen, nieuwsgierig, Doetinchem is een sowieso een takke eind rijden vanuit Rotterdam, maar wanneer je er erg graag wil zijn, duurt de rit nog nét wat langer.

Hoe werkt zo iets dan? Ik verwachte dat we binnen zouden komen, koffie en TADAAAA! DIT hebben we bedacht. Niks er van. Brandend van nieuwsgierigheid keuvelen we een uurtje over de Kalk Hennep cursus, de zoon tekent de tafel onder. (we wisten het wel maar nee je peuter mee naar dit soort afspraken is NIET efficiënt)

Nu waren we zelf niet doorgekomen met een danig afgeslankte versie van ons moodboard. Die hebben we even doorgenomen. Waarna er een coherent beeld met een fractie van de plaatjes overbleef. Stuk efficiënter dan daar op de bank over steggelen.

En dan! De eerste opzet. Een gebouw van 55 meter lang (!) Onder 1 dak, met een groot terras en twee gebouwen op een zwevende fundering.

Met dit soort plaatjes voelt het meteen echt heel officieel 😀

Het is eigenlijk niet voor te stellen dat er een reële kans is, nee, we hard werken om straks ook daadwerkelijk in zo iets te kunnen wonen. Of we uiteindelijk hier ook op uitkomen, dat is de vraag. Schijnbaar gebeurd het zelden dat je daadwerkelijk een eerste schets ontwerp overneemt. Maar qua idee, blijf ik dit echt mega vet vinden! Ik zie Job al rondom rennen met de buurtkinderen. Mijzelf kijkend over ons dan zeker nog sprietjes voedselbos de eerste oogst verwerken. Maar ook, mijzelf wanden opzetten, elektriciteit installeren. En het huis steeds een stukje verder zien groeien. Maar! Eerst de realiteit nu. We hebben nog een lange weg te gaan en bespreken het tijdpad met de architect. Zoals het er nu voor ligt. Moet ergens half augustus he definitieve ontwerp er liggen zodat er naar de constructeur kan worden gegaan voor de vergunningen.

Consessies

We hebben een vrij beperkt budget. In dit ontwerp is het gelukt om met een beperkt budget toch een gaaf gebouw neer te zetten. Het is aan ons om op te letten dat we ons eisenpakket hier uiteindelijk in verwerkt krijgen. Binnen budget. Moeten we de zo vurig gewenste vide opofferen om het geheel betaalbaar te houden? Moeten we kiezen voor minder badkamers? (1 ipv 2) Moeten we kiezen voor minder kamers? (2 ipv 4) Gelukkig kan er nog met heel veel worden geschoven.

Haalbaarheid?!

Wat mij tot mijn genoegen opvalt is dat ik het idee heb dat dit huis goed grotendeels zelfs te bouwen is. Het geeft vertrouwen in de architect dat hij in staat is een ontwerp te maken waarbij er goed veel zelf te realiseren is.

Voorste gebouw. Achterste is hetzelfde maar dan met de schuur anders.
Ik blijf het ironisch vinden dat onze architect ook de man achter bouwen met strobalen is 🙂